Dag 16 - Cruisefasen ..... muffinbak :)

Gjorde en avvikelse imorse - ställde mig INTE på vågen - ville inte ta ett nederlag igen :P Tänkte vänta tills magen kommit igång .... :)

Frukost:
1 msk blötlagda linfrö
mild naturell youghurt 0,5%
1 ägg
mini keso
1 tunn skiva Bresaola

Lunch:
laxfilé
kräftstjärtar
1 ägg
mini keso

Mellis:
mild naturell youghurt - canderel & kanel
mini keso

Middag:
stekt rostbiff
pepparrot & persiljecremé av kesella 1 %, mini keso, pepparrot, persilja & vitlökspulver




Kvällsfika:
1 muffin smuffin
verum hälsoyoughurt rabarber/vanilj m. 1 msk havrekli & psylliumfrö





Muffin Smuffin recept:
ca 12 st
3 ägg - varav du använder 3 vitor & 2 gulor
1 dl canderel
3 krm äkta vanilj (stång eller ren äkta vanilj)
1 msk semper torrmjölkpulver
2 msk kvarg 0,1 %
1 dl mini keso
2 msk majsmjöl
2 msk havrekli
3 tsk bakpulver
ev. några droppar bittermandelessens (väldans smaskigt)


Sätt ugnen på 180 grader, vispa ägg, canderel & vanilj pösigt, blanda i resten av ingredienser.
Fyll muffinsformar till hälften & in i mitten av ugnen och grädda i ca 10 - 12 minuter (tills smuffinsarna fått fin färg).



Helt OK smuffinsar - dock var de lite svåra att släppa bakformarna :P ... och kanske något bittra i smaken - men det kan bero på canderelen - som kan bli lite bitter i smak :) Men helt och håller ätbara när man e' sugen på bakverk ... kan tillägga att de smuffinsarna som blev smaksatta med bittermandel var godast :)

Jag gjorde dessa smuffinsar efter må få .... så om ni inte gillar dom - skyll på mig - eller ändra på receptet tills de blir perfekta :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0